Asociación Cultural

Falla

Lepanto - Guillem de Castro

Dr. Monserrat

Plaza de la Encarnación

 

C/ Dr. Montserrat 10
46008 Valencia

Contacto: info.lepanto@gmail.com

¿Quiere hacerse socio?

Si quiere unirse a nuestra asociación, utilice nuestro formulario de contacto para recibir información.

¡Le esperamos!

Le atenderemos en el siguiente horario

Martes de 21:30 a 23:30

Viernes de 21:30 a 00:00

Ahora también puede informarse sobre todo lo relativo a nuestra asociación a través de las redes sociales.

Presentaciò d'esbossos 2018 

Project gran

Falla gran: (valencià)..

 

“Somriu i actua”

 

Anna Ruiz.Sospedra

 

Somriu i actua

 

Ha arribat el circ ! Les llums ja estan enceses, el públic impacientat i la nostra acròbata puja i puja el més alt possible. Rítmicament però no sense esforç. Es para, ens mira, saluda i somriu àmpliament. Comença l'espectacle!

Cada dia el mateix recorregut cap amunt encara que paradoxalment canvie de lloc. Cada dia ha de pujar i oblidar-se per uns instants de les seues dificultats, de les seues asprors, les seues tribulacions. Ha de fer somiar al públic, fer possible l'impossible i en ocasions jugar-se la vida amb un complex nombre que commocione a l'auditori. Fins i tot fer-los creure que domina la situació a força de talent i esforç. I sempre, acabada la funció, acomiadar-se amb un ampli somriure, perquè els consumidors de l'espectacle es vagen contents i desitgen tornar a veure-la. Però quan la mirada de l'acròbata descendeix en algun moment durant o després de l'espectacle Què és el que veu a part d'eixes mirades excitades davant el perill que corre una altra persona? Troba la xarxa, la xarxa que tal vegada protegisca la seua vida en cas de caiguda encara que a voltes es puga caure fora d'aquesta i ja no puga tornar a pujar. Però qui sosté la xarxa? a qui pertanyen eixos ulls que amaguen satisfacció davant la proesa, al mateix temps que temor i inseguretat per no poder salvar-la a temps? Són eixe xicotet cercle proper que conviu amb ella a la qual a dies animen, a dies sermonegen, a dies intenten dissuadir-la de no pujar a eixa escala que li porta a l'alt. Però, Què fer quan s'està enamorada de l'aventura? Què fer quan forma part de la manera de viure? Què fer quan se sap que l'escala es puja tot sol i que l'espectacle solament depèn de tu? No res, més que mostrar confiança i seguir avant sense mirar massa sovint cap avall.

I mentrestant, Què sentirà nostra acròbata? I si el vertigen li envaeix i li fa dubtar? A on es pot agafar? Ah! Tantes preguntes poden sorgir. Però només ella les podria respondre. Hi ha dies que costa, hi ha dies que els membres estan tan rígids que té por de llançar-se, però quan ho fa... quin instant tan màgic, quin plaer intens, sembla no pertànyer a aquest món, se sent capaç de parlar amb els ocells, de volar! Però que breus són al mateix temps eixos instants en comparació amb la vida, i a voltes es pregunta: Mereix tant esforç? A dies creu que sí, que el món es veu xicotet des d'allà a dalt i que pot agafar-ho amb la punta dels seus dits, i altres dies el sòl sembla tan proper i el cos tan pesat... Però, sabria fer una altra cosa? Sabria portar una vida més... normal?
Què complex és saber on estàs, què difícil saber si és el que vols de veritat. Ni tan sols saps com vas arribar fins a allí. Només, en ocasions, quan tot sembla complicar-se nostra acròbata es fa totes aquestes preguntes i a penes sap respondre-les. Entretant l'espectacle contínua i a ella li toca somriure i actuar.

 

Project Infantil

Falla infantil 2018: (valencià) 

 

" Espai i temps "

 

 

David Sanruperto Pérez

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
© Asociación Cultural Falla Lepanto / Guillem de Castro